TRITONs elitesvømmere får et helbredstjek

17
mar

Sammen med Elitekommunesamarbejdet i Ballerup starter Svømmeklubben TRITON et pilotprojekt op med fokus på screening, fysiologiske tests og helbredsundersøgelse af klubbens elitesvømmere

Som satsningsidrætsgren i Ballerup Kommunes Elitekommunesamarbejde med Team Danmark har Svømmeklubben TRITON længe haft et ønske om en indsats på screening, fysiologiske tests og helbredsundersøgelse i forhold til klubbens allerbedste svømmere.

Det ønske går nu i opfyldelse, da Elitekommunesamarbejdet sammen med TRITON starter et pilotprojekt op med henblik på at indsamle viden omkring påvirkningen af eliteudøvers helbredsstilstand, fysiologi, kondition og iltoptagelse ved stor træningsmængde. Denne viden skal efterfølgende komme de øvrige satsningsgrene i samarbejdet og den almene elitedræt i kommunen til gode.

”Vi ser helbredsundersøgelsen, EKG’en og den fysiske test som yderst vigtig information om den enkelte svømmers sundhedstilstand sat i forhold til, at den enkelte eliteudøver træner 25-30 timer ugentligt med stor belastning. Med den træningsmængde vil det være relevant og vigtigt for både den enkelte svømmer, forældre, trænerteam og klub at kunne tage højde for evt. anlæg for sygdomme, skader med mere. Vi ser gerne, at helbredstjek af vores eliteudøvere bliver et helt almindelig element i vores trænings set-up, og at pilotprojektet kan bane vej for en sådan praksis fremadrettet”, udtaler Michael Stjernholm, ansvarlig leder for TRITONs konkurrenceafdeling.

TRITONs elitesvømmere får et helbredstjek

Pilotprojektet vil omfatte 7 elitesvømmere i Tritons Elite+ gruppe, som

Leave A Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *