Triton går nye veje i ambitionerne om

27
sep

Foreningsfællesskab, udspring, Aqua fitness og kostvejledning skal bringede unge såkaldte Tweens ud i af børneværelserne

Baggrund for at ville tage fat i denne udfordring beror på en større undersøgelse, som Dansk Svømmeunion og Gym Danmark sammen har fået foretaget omkring de 8-12 åriges valg og fravalg indenfor bevægelsesidrætterne som svømning og gymnastik.
Undersøgelsen peger først og fremmest på, at børn og unge tiltrækkes af aktiviteter, som fremstår spændende og dynamiske, og hvor trænerne er engagerede og pædagogiske – og så er det relationerne til træneren og kammeraterne på holdet, som fastholder.

For at trække de 8-12 årige, de såkaldte Tweens, ud fra deres værelser og ind i et aktivt foreningsmiljø skal der lægges vægt på noget andet, end hvad man traditionelt gør. Derfor tester Svømmeklubben Triton nu nye græsgange for at favne præcis den aldersgruppe.

”Vi vil tilbyde de unge Tweens at komme i svømmehallen og få en anderledes svømmeundervisning krydret med spring fra vipper, fitness-træning i vand, sundhed samt kostvejledning og holdaktiviteter i weekenderne. Hallen vil være lukket for offentligheden i disse timer, og det giver os en hel unik mulighed for at give dem en helt anden oplevelse med svømning, og hvor de får mulighed for at brænde lidt krudt af uden at skulle tage hensyn til andre badende gæster. Samtidig kommer de til at opleve et fællesskab, som vi erfaringsmæssigt ved både styrker og øger børns selvværd, motivation og livsglæde.
”For de mindste i Tweens-aldersgruppen vil vi give plads til fri leg og udspring fra vipperne, mens vi for de lidt ældre børn i aldersgruppen vil give plads for at dyrke Aqua fitness og få kostvejledning af en personlig træner.

Holdaktiviteterne vil være en blanding af fællesspisning, stafetløb, mulighed for at tage distancemærker, fri leg og sjove konkurrencer i og udenfor vandet. ”

”Vores ambitiøse målsætning er naturligvis fortsat, at børn i alle aldre skal lære at svømme. Men vi vælger samtidigt at betragte og tilgå svømmeundervisningen for denne aldersgruppe på en ny måde, hvor formen og indholdet byder på en større dynamik og med en større vekslen mellem traditionel svømning, udspring, leg og Aqua fitness samt sundhed og kostvejledning”, siger Susanne B. Fischer, formand for TRITON.

 

Leave A Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *