Mindeord for Marianne Rom

4
apr

Det var med stor sorg jeg modtog beskeden om, at Marianne Rom var død lørdag den 26. marts.

Marianne har betydet utroligt meget i Dansk Svømmesport og ikke mindst i Svømmeklubben Triton, hvor hun i de år jeg sad som formand, var formand for konkurrence afdelingen.
Jeg husker endnu, hvordan vi sad og hang over 1. meter vippen i East Kilbride Badet, mens jeg prøvede at overtale hende til at ta’ posten. En overtalelse jeg bestemt ikke kom til at fortryde.
Med sin viden og sin ildhu gik hun til opgaven, og fik bygget konkurrence afdelingen op til et 12 tal.
Hvem frygtede ikke, når hun i rask trav med blå overtræk over skoene og med sin crawlryg og papir i hånden kom ind i hallen. Heldigvis var det for det meste ros, hvis ikke der lige skulle laves noget nyt.
Under hendes kyndige vejledning lykkedes det Triton at få Dennis Otzen med til OL Sydney i år 2000. Marianne havde ihærdigt søgt Team Ballerup om penge til et ekstra træningshold op til OL, hvilket gav det ønskede resultat
Hun havde god forståelse for svømmernes behov. Triton havde 2 handicapsvømmere Anne-Dorte Andersen og Martin Jacobsen der har deltaget i OL, VM og EM, og forstod der skulle mere vandtid til, som hun selvfølgelig fik løst.
Hun var mester i EDB, men uden hendes mand Bruno, kunne ingen af tingene været løst. Ved stævner, var det naturligt for Marianne, at Bruno sad med alt det praktiske ved computerne, og manglede der en mand i en svømme disciplin, blev sønnen Søren smidt i vandet, selvom det kunne være en 1600 meter, der skulle tilbagelægges.
Tit var det ikke de letteste løsninger for sig selv hun valgte, men hun fik tingene gennemført, så de kom til at fungere optimalt.
I den 10 årige + periode, hun sad i Tritons bestyrelse, havde hun en stor ære for klubbens blomstringstid, hvilket også har medført at hun er Æresmedlem i Triton.
Ved hendes død vil mindet altid stå tilbage med billedet af Marianne med det søde smil med de 2 smilehuller.
Kirsten Henriksen
Tidligere formand
TRITON

Leave A Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *