Svømmeskole

Indmeldelse til ny sæson 2018/19

Tilmelding til sæsonen 2018/19 er åben (for alle fra lørdag den 12. maj) på vores tilmeldingsside. Klik her og kom direkte til vores tilmeldingside, hvor du kan læse mere om alle de forskellige svømmehold som vi tilbyder.

Undervisningsafdelingens sæson ligger fra starten af september måned til slutningen af maj måned året efter.
Vi tager forbehold for evt. fejl og mangler i forbindelse med indmeldelse til nye sæson. Der vil derfor kunne forekomme forskellige justeringer i forbindelse med opstarten af sæsonen.

 

Svømning for alle

For TRITON er det vigtigt, at der tilbydes hold på forskellige niveauer, tilpassede til forskel­lige behov og krav. Det er også vigtigt, at der på hvert enkelt hold sker en svømmemæssig udvikling. Vores svømmeskole, også i daglig tale kaldet undervisningsafdeling, vænner børn og unge til ophold i vandet og giver den grundlæggende undervisning i svømning.

Alle vores instruktører er uddannede på kurser afholdt af Dansk Svømmeunion og DGI. Alle vores instruktører gennemgår hvert år førstehjælp- og livredningskursus arrangeret af DGI.

TRITONs svømme­undervis­ning foregår på fire af Ballerup Kommunes skole­bassiner. Her er bassinet 16,33 meter langt og vanddybden 0,5 m i den lave ende og 1,5 m i den dybe end. Temperaturen i vandet er 27 grader. For mindre børn kan det være en god idé at have en våddragt/heldragt på.

Der er lektionsplaner til fire forskellige niveauer: Krabber, Pingviner, Delfiner og Haj og dem som kan lidt mere. Planerne er sammensat sådan, at der er sikret kontinuerlig udvikling fra lektion til lektion, fra første til sidste lektion. Alle øvelser er bygget op omkring hygge og leg i vandet, som bliver integreret med de svømmetekniske færdigheder, så børnene lærer at svømme rigtigt.

Der er ingen træning i skolebassinerne og for juniorholdene, når skolerne holder lukket. Triton har ikke mulighed for at erstatte evt. timer, som bliver aflyst fra kommunens side pga. reparationer eller lign. Medlems- og betalingsbetingelser fremgår af vores on-line tilmeldingssystem (Klubmodul).

Her ses en kort beskrivelse af de nye hold, alle hold (undtagen forældre/barn) findes i 2 alders grupper de 5-7 årige samt de 8-10/12 årige. Der vil være oprykning til jul samt til sæsonstart.

Formål:

Formålet med Forældre/barn er, at børnene stifter bekendtskab med de fire grundfærdigheder. De kommer til at øve elementskift, undersøge balancen i vandet, opnå kontrol med vejrtrækningen og til at eksperimentere med fremdrift og bevægelse på forskellig vis med hele kroppen på både ryggen, siden og maven.

 

Indhold i undervisningen:

Undervisningen er baseret på principper, der først og fremmest tager hensyn til barnets motoriske udvikling og behov. Alt undervisning vil tage udgangspunkt i barnets rette element for indlæring – nemlig gennem leg og aktiviteter. Dette betyder, at undervisningen for en stor del vil blive holdt i legens form, men det skal også siges, at disse lege – samlet under et – indeholder alle svømningens grundelementer.

Børnene skal kunne hvile trygt i og orientere sig under vandet, mens de holder vejret. De skal kunne komme ubesværet fra mave til rygliggende flydestilling, de skal kunne skabe fremdrift over korte afstande og de skal sikkert og effektivt kunne komme op af og i vandet.

Vi vil fokusere på at dit barn behersker følgende grundelementer:

  • at bevæge sig trygt rundt i vandet
  • at puste ud under vandet
  • at dykke under vandoverfladen
  • at flyde og glide igennem vandet

Krav for deltagelse

  • Én ledsager over 18 år, som barnet kender godt og er tryg ved, er med barnet i vandet. Sædvanligvis mor eller far.
  • Der benyttes ikke svømmebælter og armvinger eller andet fastsiddende opdriftsudstyr i undervisningen i Triton Ballerup.
  • Svømmebriller er påkrævet (ikke dykkermaske) og badehætte anbefales til langt hår. Sørg alternativt for, at håret er sat med hårelastik.
  • Evt. en kortærmet og –benet våddragt, afhængig af vandtemperaturen i den pågældende svømmehal og barnets evne til at holde varmen. Se, hvordan det går de første gange, inden I køber en dragt.
  • Hvis barnet bruger ble, er svømmeble påkrævet.
  • Omklædning skal så vidt muligt være fortaget 10 min før undervisningen starter af hensyn til skift mellem holdene og andre.

Disse hold fungerer både som overgangshold fra Forældre/barn-holdene, eller som indgangshold for helt nye medlemmer. Der findes hold for de 5-7 årige samt hold for de 8-10 årige.

Forudsætninger:

Ingen

Mål

Målet er at svømmeren efter endt sæson føler sig tryg og selvstændig i vandet. Dette gælder både at komme i og op af vandet, samt at opholde sig på lavt vand og tillige sig kort tid under vandoverfladen. Endvidere skal svømmeren kunne flyde ubesværet i vandet, samt skabe bevægelse over korte afstande med evt. støtte fra redskab.

Vi betragter vandet som vores legeplads og gennem leg lærer vi børnene ovennævnte færdigheder.

Forudsætninger:

Har opnået et niveau som beskrevet under Krabbe.

Mål

Målet er at svømmeren efter endt sæson har udviklet de fire grundlæggende færdigheder (elementskifte, vejrtrækning, balance og bevægelse), så de kan bevæge sig rundt uden redskaber. Desuden skal svømmeren kunne balancere uden brug af redskab, samt kunne orientere sig i og under vand. Svømmeren skal altså kunne flyde frit, samt have begyndende crawl/ryg-lignende svømning med styr på de basale teknikker.

Vi betragter vandet som vores legeplads og gennem leg lærer vi børnene ovennævnte færdigheder.

Forudsætninger:

Har opnået et niveau som beskrevet under Pingvin

Mål

Målet er at svømmeren efter endt sæson har udviklet de fire grundlæggende færdigheder (elementskifte, vejrtrækning, balance og bevægelse), så svømmeren med forskellige bevægelsesmønstre kan svømme en længere distance i crawl/ryg med koordineret vejrtrækning med udånding under vand i crawl. Desuden skal svømmeren på forskellige måder kunne springe, dykke og opholde sig trygt på dybt vand.

Forudsætninger:

Har opnået et niveau som beskrevet under Delfin

Mål

Målet er at svømmeren efter endt sæson har udviklet de fire grundlæggende færdigheder (elementskifte, vejrtrækning, balance og bevægelse) så meget, at svømmeren er i stand til at dykke og orientere sig under vand. Svømmeren skal kunne bevæge sig en lang distance på mave/ryg med et koordineret bevægelsesmønster og med tilpasset vejrtrækning. Vejrtrækning skal være kontrolleret under alle omstændigheder og svømmeren skal være i stand til at kunne redde sig selv.

Målet er at der er så godt styr på crawl og rygcrawl, samt begyndende forståelse for brystsvømning, at dem der har interesse for at svømme mere, kan komme til prøvetimer i vores konkurrenceafdeling.

Formål:

Formålet er, at optimere svømmeundervisningen, for at udfordre svømmeren i kondition og udholdenhed. Dette hold gør sig gældende for de svømmere, som ikke ønsker at svømme på konkurrenceplan, men stadig er glade for at svømme.

Indhold i undervisningen:

Holdet består fortrinsvis af svømmere fra øvede hold, som har kendskab til de 4 svømmearter, som ønsker at udfordre deres svømmetekniske færdigheder.

Der lægges vægt på at forbedre svømmerens allerede tillærte svømmefærdigheder og udbygge den fysiske kondition.

Ungdom træner på 50 m. bassin, og det kræver derfor at svømmeren er fortrolig med bassinets dybde og længde.

Det er selvfølgelig en påstand, men ikke desto mindre oplever vi selv, at vi har fundet en sportsaktivitet, som fungerer rigtigt godt for børn med autisme. 

Svømmeundervisningen foregår i svømmehallen på Parkskolen i Ballerup med både gode vand- og omklædningsfaciliteter. Vi har tre hold med op til 6 børn på hvert og to instruktører tilknyttet hvert hold. Børnene er i vandet i 45 minutter.

For os er det vigtigt, at børnene har det sjovt, og der lægges stor vægt på leg. Vores instruktører har en idrætsmæssig eller pædagogisk baggrund og har stor indsigt i at undervise børn med autisme.

 • Undervisningsafdelingens sæson er fra starten af september måned til slutningen af juni måned året efter.
 • Der er ingen træning i skolebassinerne og for ungdomsholdene, når skolerne holder lukket. Se vores ferieoversigt.

Se også de øvrige praktiske oplysninger for afdelingen her i denne kategori:

En svømmelektion er på 60 min. og består af (vejledende):

 • 10 min. omklædning inden svømning
 • 30-35 min. svømmeundervisning
 • 5-10 min. legetid
 • 10 min. omklædning efter svømning

Svømmerne skal blive uden for omklædningsrummet indtil instruktøren kommer ud og henter dem, da dørene til skolens lokaler er aflåste.

Du melder dig / dit barn til for en hel sæson. Kontingent opkræves i 3 rater hhv. ved tilmelding (1.rate), 2. rate 1. december og 3. rate 1. marts.

Når sæsonen slutter i maj, får svømmerne rådgivning af trænerne i forhold til det hold de skal gå på det efterfølgende år. Online tilmeldingen åbner ca. en måned tidligere for nuværende medlemmer end nye medlemmer, så svømmeren kan sikre sig en plads ved næste sæsonstart.

Nye svømmere kan tilmelde sig når online-tilmeldingen er åben for nye svømmere. Råd og vejledning til hold kan fås ved at kontakte klubbens kontor i åbningstiden.